dijous, 22 de març del 2012

Francesc Gesa, a Mataró Radio


Ahir el nostre president de les JIxC, Francesc Gesa, va estar present al programa Joves.TV de Mataró Radio, juntament amb diferents representants de les joventuts dels partits amb representació municipal de la capital del Maresme.
Al programa de tertúlia i debat polític es van repassar diferents temes d'àmbit municipal, i també es va fer esment a la reforma laboral i les seves conseqüències. 

En primer lloc es va fer un balanç del primer any de govern municipal de Convergència, on el nostre president va deixar clares les pèssimes xifres d'estalvi que havia proposat el govern municipal per reconduir la situació de deute que el govern anterior dels socialistes havien deixat:  "El govern dels socialistes ha deixat 150 milions de deute pel cas PUMSA però des de les JIxC proposem un estalvi de més de 4 milions d'euros per l'ajuntament de Mataró" i va incidir en les ajudes que el govern destina als països subdesenvolupats "Cal l'aportació de l'ajuntament amb 345.000 euros als països subdesenvolupats? A qui fan falta els diners?" tornant a recalcar la proposta d’estalvi de la PxC en front de les proposades pel govern municipal "323.000 euros d'estalvi que proposa el govern municipal de CIU en front dels 4 milions d’estalvi que proposem nosaltres". 

A continuació es va parlar de les polítiques de joventut que s'han de potenciar des de les institucions a on Gesa va indicar que "Estem creant una exclusió social al jovent, l'escola ha de transmetre els valors de l'esforç, la cultura i l'honor" i va subratllar que "Estem creant joves que no s'enteren del que passa al món i ni tan sols volen enterar-se".
També va sortir el tema dels desnonaments a Mataró, Gesa va voler remarcar que “en els desnonaments hi ha una línia vermella que no es pot creuar i ICV l’esteu creuant contínuament incentivant a personatges experts en no pagar les seves obligacions. La franja no es pot creuar i utilitzar el victimisme com en el cas dels immigrants el tema dels desnonaments" fent referència a que estan capitalitzant els episodis; va exposar l’exemple d'un immigrant que tenia dues cases i no pagava cap hipoteca, mentre ICV  protestava contra el seu desnonament amb pancartes, quan la gent autòctona, per vergonya, no dona lloc a aquests casos.

Finalment en Francesc Gesa es va posicionar a títol personal sobre la vaga general del 29 de març indicant que “Aquesta no es la solució. Les empreses tenen els magatzems plens d’estoc que no poden vendre i els sobra personal. Estaran encantats d’estalviar-se de pagar el salari d’un dia".

Aquí us deixem l'enllaç al Podcast del programa:
http://www.ivoox.com/2012-03-21-joves-tv-audios-mp3_rf_1123206_1.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada